IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През 2016 г. започва строителството по проекта за добив на злато от Ада тепе

Рудникът ще е уникален заради отношението към околната среда, заяви изпълнителният директор на "Дънди прешъс металс Крумовград" Илия Гърков

08:15 | 26.08.14 г. 14
<p>
	Снимка: Личен архив</p>

Снимка: Личен архив

Последна актуализация: 00:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 13 rate down comment 1
OldMan
преди 9 години
Нали знаете, че сме на второ място в света по износ на руди на благородни метали и техни концентрати, И че държавата печели по малко от 1 % от концесиите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 14 rate down comment 1
Biso
преди 9 години
Маркс го е казал по малко по различен начин:Експлоатиран е всеки, който разботи за някой друг и не участва в преразпределението на добавената стойност. ( цитирам по памет )Всички демагози ни обясняват, как ще сложат край на експлоатацията и как всички ще започнем да преразпределяме добавената стойност, ама някои друг път!И при комунизма народонаселението беше експлоатирано от партиините другари.И френската революция е целяла край на експлоатацията, но много бързо след като обезглавили старата аристокрация, се създала нова аристокрация и 200 години по-късно народонаселението пак е в позиция на експлоатирани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 12 rate down comment 0
Biso
преди 9 години
Малко за разнообразие:Японец, американец и руснак си говорят:Американеца: Ние имаме много иновативна икономика!Японеца: Ние имаме икономика на високите технологии!Руснака: А пък ние имаме много полезни изкопаеми!Американеца и японеца се спогледали и казали: Аааа, не! Вие имате изкопяеми, но ние ги правиме полезни!Та викаш да се омитат и ние да си управляваме изкопаемите!Тогава по-добре изкопаемите да си стоят в земята и да чакат по-добри времена, когато българската държава ще бъде добър стопанин! Защото по настояще не е!Справка: Новата спортна зала в гр. Сличница за 7 милона лева.Разбира се изразявам само моето скромно мнение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 9 rate down comment 0
dr.5rov
преди 9 години
Написаното от мене за акциите си беше вид провокация. Мисълта ми е, че всеки, който стои го грабят. Така е било и така ще бъде. На него му остава само да се оплаква колко лоши били другите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 13 rate down comment 2
Stoqn_Trakiev
преди 9 години
Сега ! Тези дето ще го добиват американци ли са ? За България какво ще остава, озвен разбира се замърсяването от добива ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 8 rate down comment 5
melon
преди 9 години
Tи остави тази работа с акциите! Не е само българска патент да се прецакват дребните акционери... Що да не се вземат едни пари от пазара?Кой контролира нещата? Кой?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 15 rate down comment 4
dr.5rov
преди 9 години
Компанията е публична. Последния път когато погледнах акциите бяха по около 5.5 канадски долара. Активи за около милиард и пуснати около 140 000 000 акции.Ако някой иска да участва в "грабежа" да си купи акции. Които искат, да вземат и да си направят фонд и да купят акции. Ако от депозитите от 38 милиарда се извади 1 милиард, и се купят акции, то кажи речи компанията ще мине в ръцете на този фонд.(Написаното по-горе не е инвестиционен съвет)Стига реване как ни грабят. Няма полза!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 25 rate down comment 10
Императорът
преди 9 години
Първо вземи да се поинтересуваш колко точно "плащат" тия бандити. За печалбата бъди сигурен, че не работят на загуба - ти тия крадци за благотворителна организация ли ги имаш? Защо не си копат в Канада, която е фрашкана със злато, но са дошли тук - сигурно от благородни подбуди?Държавата трябвало да изхарчи "едни пари"... значи държавата може да харчи милиарди всяка година за развъждането и отглеждането на ордите престъпни и гнусни ромове, но не може да ги даде за да добие собствените си природни богатства? Значи ромовете са по-ценни от златото?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 23 rate down comment 13
Императорът
преди 9 години
Докога ще търпим разбойниците от Дънди Прешъс Метълс да ни ограбват? Тия 27 тона злато са собственост на Българската държава и на нейния суверен - Българският народ !!! Някой попита ли тоя суверен дали е готов да даде златото си на канадската фирма?27 тона златце по настоящи цени струват над 1.1 МБ в зелено, разделени между настоящите жители на България падат се по около 4 грама на човек... вие, ако имате 4 грама златце в ръката си - ще ги дадете ли на тоя *** на снимката? НЕЗАБАВНО прекратяване на концесиите на канадските бандити и съд за държавна измяна за тези, които са ги подписали от Българска страна !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 21 rate down comment 12
Hris0 Hrist0v
преди 9 години
Като гледам коментарите имам чувството, че е писал Волен Сидеров и сподръжниците му от ТВ Алфа. Никой нищо не ни граби. Хората си плащат за концесията и придобитата руда. Ако държавата трябваше да копае, трябваше да изхарчи едни пари като при АЕЦ-а и Южен поток, за да построи мина, завод за преработка, съоръжения и т.н. В крайна сметка накрая, я излезе на печалба от това, я не. Така хем постъпват приходи в хазната, хем се създават работни места за живеещите в района.Проблемът тук са ДПС, които смятат, че южната част на България им е тяхна собственост и всеки, който иска да развива бизнес или нещо друго там, трябва да им плаща едни големи пари под масата. Реално местното население иска да има мина, защото така ще се открият 1-2 работни места, а заплащането (имайки предвид специфичната дейност) ще е в пъти по-високо от това, което дава местния бизнес. Ама ако не се плати на ДПС не става, които пък правят всичко възможно да се блокира проекта. Не е много сложна схемата :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още